A következetesség előnyeiről

Legutóbb 2014 májusában választottunk képviselőket az Európai Parlamentbe. A Fidesz–KDNP EP-listáját Pelczné Gáll Ildikó vezette. Ekkor kétharmados Fidesz-kormány volt Magyarországon, a miniszterelnököt és a Fidesz elnökét Orbán Viktornak hívták. Négy év eltelt: kétharmados Fidesz-kormány van, a miniszterelnököt és a Fidesz elnökét Orbán Viktornak hívják. Nincs reális okunk feltételezni, hogy jövő tavaszra ez megváltozna.
Ugyanezen az EP-választáson nyert mandátumot Jávor Benedek is. Ő volt a második az Együtt–PM listáján, előtte Bajnai Gordon állt, aki európai mandátumát sem vette át, külföldre költözött. Az Együtt mára megszűnt, a PM pedig annak az MSZP-nek a szövetségese lett, amelyet Jávor mandátumnyerése óta vezetett már Mesterházy Attila, Tóbiás József, Molnár Gyula és Tóth Bertalan. Senki nem tudja, kivel és milyen néven indulnak tavasszal.
Azt hiszem, érti a kedves olvasó, mire utalok. Az egyik oldalon van egy stabil helyzet, a másikon meg puccsisták és látnokok zsibvására, ahol semmi nem biztos. Minden döntés az utolsó pillanatban születik meg, de kizárólag az elemzőket szokás csesztetni, hogy nem tapsolnak a vargabetűknek.

Olvasd el az írásomat a 168órában